Danka i Edvina ostvarile zavidne rezultate na Republičkom takmičenju iz Monetarne ekonomije i bankarstva

Dana 28.04.2018. godine u Banjaluci je održano je Republičko takmičenje iz Monetarne ekonomije i bankarstva-modul „Finansijska tržišta“, na kome je učešće uzela i naša škola. Na takmičenju je učestvovalo 20 učenika iz 10 gradova: Doboja, Janje, Banjaluke, Modriče, Kneževa, Vlasenice, Zvornika, Bijeljine, Dervente i Srpca. Prva dva mjesta pripala su učenicama naše škole Danki Kusić, koja je zauzela prvo i Edvini Kolarić, koja je zauzela drugo mjesto. Zasluge za ostvarene rezultate takođe pripadaju i profesorici Leli Bakić koja je učenice priperemala za ovo takmičenje.

 Sa početkom u 10:30, takmičenje je održano u Centralnom registru hartija od vrijednosti u organizaciji Banjalučke berze u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom. Po završetku takmičenja najboljima su uručene vrijedne nagrade, a održan je i zajednički ručak za sve učesnike.

„Prezadovoljne smo i veoma iznenađene ostvarenim rezultatima s obzirom da smo za pripreme imale manje od dvije sedmice. Jako smo zahvalne profesorici Leli Bakić koja je uspjela da nas za kratko vrijeme odlično pripremi za takmičenje i jaku kunkurenciju. Svakog dana smo uvježbavali brojne teorijske i praktične zadatke, kako u slobodno vrijeme, tako i u vrijeme nastave. Nagrađene smo sa 120 i 100 akcija Telekoma Srpske, te knjigama koje će nam biti jako korisne u daljem školovanju. Ovo je zaista  bilo jedno lijepo iskustvo i veoma smo ponosne što smo baš mi imale priliku da predstavljamo našu školu”,izjavile su Danka i Edvina, učenice IV razreda ekonomskih tehničara.

“Danka i Edvina su se na časovima pokazale kao vrijedne i odgovorne, pa sam i očekivala ovakav uspjeh. Od mogućih 30 poena, Danka je imala 25.5, a Edvina samo poen manje što pokazuje da su naše intezivne pripreme urodile plodom. U protekle četiri godine moji učenici su ostvarili tri prva i dva druga mjesta na ovom takmičenju i time još jednom prikazali našu školu u najboljem svjetlu. Ovogodišnji rezultati su još jedan pokazatelj toga da se učenje, trud i zalaganje isplati”, rekla je profesorica Lela Bakić.

Sonja Stojičević, III1 gimn.
Andrea Ivanović, III1 gimn.