DAN ZALJUBLJENIH I OVE GODINE OBILJEŽEN U NAŠOJ ŠKOLI

U srijedu, 14.2.2024.godine, u našoj školi je obilježen Dan zaljubljenih, u Evropi poznat pod nazivom Valentinovo.Ovaj praznik datira iz 4. vijeka prije nove ere, a prvi začeci javljaju se u Rimu. Kao i prethodnih godina, glavnu ulogu u sprovođenju ove akcije imao je Savjet učenika naše škole. Uprava, profesorI, osoblje i đaci iz svih odjeljenja dobili su simbolične, papirne porukice koje su za cilj imale njegovanje pravih životnih vrijednosti kao što su ljubav, vjera, nada i mnoge druge. Takođe, u holu škole je postavljena „kutija za zaljubljene“ u koju su đaci ubacivali razna ljubavna pisma i poruke koje su upućivali jedni drugima. Ova akcija nosila je snažnu pouku, te je sprovedena pod sloganom: ,,VOLITE SVAKOG DANA, NE SAMO DANAS“.

Da bismo saznali kakav utisak je ova akcija ostavila i na same učenike, uzeli smo dvije kratke izjave.

„Dan zaljubljenih je prilika da izrazimo svoje emocije i baš mi se dopao način na koji je obilježen u školi. Niko nije bio izostavljen, a opet smo imali priliku da napišemo poruke za neke nama posebne osobe“, izjavila je Sara Stanić, učenica drugog razreda gimnazije.

„Po meni je ova akcija bila odlična ideja, da bismo se pokušali zbližiti sa osobama sa kojima nismo toliko bliski, a i da bismo bar malo prenijeli duh ljubavi i sreće. Ponekad je obična poruka dovoljna da nekome uljepšate dan!“, izjavila je Sonja Momić, učenica prvog razreda gimnazije.

                                                                                                                                                                                                                                                         Nikolina Mrđa I gimn.

Milica Kralj I gimn.