Dan sporta i Dan otvorenih vrata

U četvrtak 30. 04. održan je Dan sporta i Dan otvorenih vrata u našoj školi. U sklopu Dana sporta održani su proljetni kros i turnir u malom fudbalu za sve učenike škole. Učenici su u 7:30 imali čas sa odjeljenskim starješinama pri čemu je objašnjen redoslijed trčanja i podijeljeni listići sa imenima. Kros je održan u 4 kategorije, u dvije za dječake a dvije za djevojčice.

U 8:30 počela je prva trka prvog i drugog razreda u kojoj su učestvovali dječaci, a u 8:40 održana je druga trka za dječake trećeg i četvrtog razreda.

U 8:50 održana je treća trka prvih i drugih razreda za djevojke, a u 9:00 četvrta trka trećih i četvrtih razreda za djevojke.

Dječaci su trčali od sportske dvorane do stadiona Sloge i jos jedan krug oko stadiona. Djevojke su trčale od ulaza u Vrbasku ulicu do stadiona i jedan krug oko stadiona.

U kategorji dječaka prvog i drugog razreda prvo mjesto osvojio je Ostoja Šaula dok se na drugoj poziciji našao Živojin Majstorović. U kategoriji dječaka trećeg i četvrtog razreda najbrži je bio Nikola Petković, a njega je pratio na drugom mjestu Ranko Babić.

U trećoj trci u kategoriji djevojaka prvog i drugog razreda prvim mijestom se okitila Maria Šnjegota, dok je druga bila Adrijana Đukić. U posljednjoj trci u kategoriji djevojaka trećeg i četvrtog razreda pobjedu je odnjela Nataša Ivković, a na drugom mijestu našla se Dušica Đukić.

Pobjednica treće trke Maria Šnjegota izjavila je da je sve ovo za nju bila novina i jako zanimljivo iskustvo. Kaže da nije ni zamišljala da će od 89 učenica biti prva. Takođe je jako zanimljivo to što se Maria nije pripremala za kros i ne bavi se nikakvim sportom.

Povodom Dana otvorenih vrata školu su pojetili učenici osnovnih škola iz naše opštine pri čemu su im predstavljena zanimanja koja će moći upisati u narednoj školskoj godini i pojedini nastavni predmeti.

[Not a valid template]