Članovi Novinarske sekcije u posjeti Radio Srpcu

U četvrtak, 25.5.2023. godine članovi Novinarske sekcije posjetili su prostorije Radio Srpca. Mlade novinarke Sonja Mikić, Tatjana Smiljanić, Tea Novaković, Nedeljka Stanić, Milica Vujasin i Anđela Jovičić predvođene profesoricom srpskog jezika i književnosti Brankom Keser upoznale su se načinom funkcionisanja i rada radija kao medija. Učenice su mogli vidjeti kako izgleda jedan radni dan novinara i kako funkcioniše jedna medijska kuća, a najviše pažnje im je privukao radijski studio.
Ljiljana Koščica, direktor Radio Srpca je novinarkama poželjela dobrodošlicu i uz ugodno druženje pokazala redakciju, studio i režiju i objasnila kako izgleda programska šema.
O svom iskustvu prilikom ove posjete učenica trećeg razreda ekonomske škole Milica Vujasin rekla je sljedeće:

,,Član sam Novinarske sekcije već tri godine. Ljubav prema pisanju imam još odmalena, a pronašla sam se u novinarstvu kada sam krenula u srednju školu.“ Milica od prošle školske godine vodi emisiju Omladinskog programa Radio Srpca ,,Mladi za mlade“, a planira da studira novinarstvo.
,,Oduvijek sam voljela da pišem i isticala sam se u pismenim radovima i eto ove godine sam odlučila sve to da isprobam u Novinarskoj sekciji“, izjavila je  Sonja Mikić, učenica drugog razreda ekonomske škole.
Vođa Sekcije, profesorica Branka Keser, izjavila je da je ovo već tradicionalna posjeta  Radio Srpcu. Naglasila je da sama sekcija postoji više od deset godina i da je jedan od glavnih ciljeva da se istaknu sva učenička postignuća jer u Školi ima mnogo talentovanih učenika. Ove školske godine u Sekciji je osam članova i okuplja učenike koji vole da pišu, istražuju i koji su kreativni. Sastanci se održavaju svakog četvrtka na sedmom času.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Novinarska sekcija