Članovi Informatičko-multimedijalne sekcije izradili hologram

U našoj školi već  duže vrijeme djeluje Informatičko-multimedijalna sekcija koja se održava  utorkom sedmi  čas. Sekciju vodi profesorica informatike Nevena Stamenić. Najistaknutiji članovi sekcije Pejaković Ognjen (Imt), Milašinović Danijel (Imt), David Vidović (Imt), Maletić Dimitrije (I mt) i Milinčić Marko (II2 gimnazije) se bave održavanjem školskog sajta i multimedijom, dok je ove godine akcenat bio na izradi animacija. U periodu od aprila do maja članovi ove sekcije su  radili na izradi holograma. Hologram nam omogućava da lakše sagledamo predmet, poput pravoga, ima dubinu, pohranjuje punu trodimenzionalnu sliku te tako postaje odlično pomagalo u medicni, arhitekturi i sl. Članovi sekcije su radili na obliku samog holograma, dok su im gimnazijalci pomogli pri dizajnu an.

Pored trenutnih članova Informatičko-multimedijalne sekcije , bivša učenica naše škole, te takodje i bivši  član ove sekcije Natalija Knežević koja je pomogla pri samoj izradi holograma imala je samo riječi hvale za ovu sekciju: „ Posljednji projekat na kojem sam radila kao članica ove sekcije bio je izrada holograma i to je ujedno bio i najzanimljiviji projekat jer to nije nešto što se svaki dan viđa. Za to je potrebno mnogo strpljenja i truda, ali se isplatilo. U ove četiri godine mog školovanja u srednjoj školi ujedno sam bila redovan član Informatičko-multimedijalne sekcije gdje je moj zadatak bio održavanje školskog sajta i mogu reći da je to iskustvo jako lijepo. Jako mi je drago što sam bila član ove sekcije jer sam naučila mnogo zanimljivih i bitnih stvari, koje će mi biti korisne u daljem školovanju. Pored toga, bilo mi je drago da se mogu družiti sa ostalim članovima sekcije. Informatička sekcija je drugačija od ostalih i mnogo je zanimljivija, zato preporučujem svim učenicima koje interesuju tehnologija i računari da se učlane jer je na časovima zaista divna atmosfera. Mnogo mi je žao što nisam više dio toga, ali se zahvaljujem profesorici Neveni što mi je  puno pomogla i uvijek bila spremna da me savjetuje.“

„ Oduvijek me privlačilo sve što je vezano za računare, a uz to i samo održavanje sajta. Ovaj hologram smatram jednim od najvećih uspjeha ove sekcije. Prilikom izrade holograma, dok smo još radili sa maketom, nisam ni mogao zamisliti da će hologram dobiti ovakav izgled. Jako sam zadovoljan jer se naš trud isplatio“, izjavio je Ognjen Pejaković (Imt).

„ Smatram da poznavanje računara i tehnologija koje sve više napreduju igra  jako važnu ulogu u životu današnjih generacija. Da bismo se bolje upoznali sa samim računarima, te da bismo pratili taj tehnološki razvoj,  puno nam može pomoći Informatičko-multimedijalana sekcija na kojoj se upoznajemo sa novim stavrima o kojima ne uspijemo saznati u toku časa. Kao član ove sekcije mislim da će mi znanje koje ovde steknem u toku četiri godine biti korisno u daljem školovanju. Izradom ovog holograma mislim da smo uspjeli znanje iskoristiti u praktične svrhe jer je ovo prvi projekat ovakvog tipa u našoj školi, ali nadam se ne i posljednji“, dodao je Marko Milinčić (II2 gimn).

,,Veoma sam zadovoljna radom i zalaganjem članova sekcije. Ove školske godine prvenstveno smo se bavili animacijom, a izrada holograma je rezultat velikog učeničkog interesovanja za ovu temu i njihovog praktičnog rada. Nadam se da ćemo i ubuduće na časovima realizovati ovako zanimljive projekte“ , izjavila je profesorica informatike Nevena Stamenić.

Andrea Ivanović, II1 gimnazije

19022687_879715782197710_1050927268_o