Članovi Hemijske sekcije učestvovali u radionici izrade sapuna

Dana  19.5.2022. godine u posjetu Hemijskoj sekciji došao je Nebojša Vučenović, član  Udruženja građana ,,C.E.Z.A.R.“. Zajedno sa članovima Sekcije pakovao je sapune za prodaju, u svrhu prikupljanja sredstava za odlazak na matursku ekskurziju.  Ovoj posjeti prethodila je radionica izrade sapuna, održana 5. aprila u Udruženju građana ,,C.E.Z.A.R.“, a istu je vodio i organizovao Nebojša. Sapuni su pravljeni od kozijeg mlijeka, a bilo je potrebno da prođe šest sedmica od sazrijevanja do upotrebe sapuna.

,,Sa Nebojšom sarađujemo već nekoliko godina preko  Udruženja građana ,,C.E.Z.A.R.“.   Ovo je prvi put da je Nebojša došao u našu školu i donio sapune koje smo zajedno pravili. Sve napravljene sapune Nebojša je poklonio učenicima. Oduševljeni smo saradnjom sa Nebojšom jer učenicima uvijek priredi nesvakidašnje iskustvo i nadam se da će se naša saradnja nastaviti“, izjavila je Slađana Račić-Malbašić, profesorica hemije.

O utiscima i atmosferi  koja je vladala tokom radionice i pakovanja sapuna pitali smo i jednu članicu Hemijske sekcije, Branku Teslu.

,,Član sam Hemijske sekcije već tri godine. Smatram da je ovo jedno veoma zanimljivo iskustvo. Prvi put smo sapune  pravili prije dvije godine. Proces izrade sapuna je bio veoma zanimljiv, a atmosfera veoma prijatna. Veoma smo zahvalni Nebojši, jer nam je poklonio sapune koje ćemo moći prodavati da bismo prikupili sredstva za odlazak na matursku ekskurziju“, izjavila je Branka.

Suzana Stojković III2 gimn.

                                                             Branka Tesla III2 gimn.