Branislav Zrnić osvojio prvo, a Slobodan Barašin treće mjesto na Republičkom takmičenju iz monetarne ekonomije i bankarstva

Na Republičkom takmičenju iz monetarne ekonomije i bankarstva koje je održano u Banjoj Luci na Ekonomskom fakultetu, u subotu 7.5.2022. godine, učestvovali su i učenici četvrtog razreda ekonomskih tehničara naše škole, Branislav Zrnić i Slobodan Barašin. Učenike je za takmičenje pripremala profesorica Lela Bakić. Takmičenju je prisustvovalo ukupno 23 učenika iz 12 gradova Republike Srpske. Takmičenje je počelo u 10:30  časova, a učenici su odgovarali na 15 pitanja  koja su obuhvatala i praktični i teoretski dio gradiva. Na osnovu najviše osvojenih bodova prvo mjesto je osvojio učenik naše škole, Branislav Zrnić.

,, U početku smo se dugo spremali. Pripreme su počele sredinom aprila, jer su tada stigli rezultati školskog takmičenja. Uloženo je mnogo rada, truda i vremena, što su pokazali rezultati. Kada je došao dan takmičenja, uzbuđenje je počelo da raste. Znao sam šta me čeka, bio sam spreman, ali ovo je bio prvi put da sam učestvovao na republičkom takmičenju, što je dovelo do povećanog adrenalina. Na takmičenju mi je bilo prelijepo. Kada je ostvarena  pobjeda, bio sam jako srećan, jer sam znao da se moj trud isplatio.  Zahvaljujem se svim profesorima koji su me podržavali, a najviše profesorici Leli Bakić“, izjavio je Branislav Zrnić.

Treće mjesto na takmičenju osvojio je Slobodan Barašin. Slobodan nam je rekao kako su tekle pripreme i kakvi su njegovi utisci: ,,Pripremao sam se otprilike tri sedmice, zajedno sa Branislavom i profesoricom Lelom Bakić. Organizacija je bila u redu, sve je ispunilo naša očekivanja, a test nije bio previše težak. Nakon osvojenog trećeg mjesta osjećao sam se dobro. Zajedno smo ispunili naša očekivanja i dali svoj maksimum. Smatram da je ovo dobar završetak mog školovanja. Nadamo se da će sljedeće generacije nastaviti našim stopama“.

Učenike je pripremala profesorica Lela Bakić, a takmičenje iz monetarne ekonomije i bankarstva održava se od 2012. godine.

,,Naša škola je uvijek postizala dobre rezultate. Učestvovale su ekonomske škole iz Banje Luke, Doboja, Bijeljine, kao i mješovite škole iz cijele Republike Srpske. Baš zbog toga je i naš uspjeh veći, jer imamo grupu od 12 učenika koji slušaju ovaj predmet. Branislav Zrnić i Slobodan Barašin su vrijedno radili četiri školske godine, a priprema za takmičenje je bila samo sublimacija njihovog rada“, izjavila je profesorica Lela Bakić.

Učenici su za ostvareni uspjeh osvojili vrijedne nagrade – Branislav Zrnić 120, a Slobodan Barašin 80 dionica Telekoma.

 Za učenike i profesoricu je u utorak, 11.5, organizovan prijem u Školi i uručene su im vrijedne knjige.

,,Srećan sam zbog uspjeha naših učenika, koji su i ovoga puta učinili da budemo ponosni na njihove rezultate“, izjavio je direktor  Škole Milenko Živanić.

                                                              Tijana Radonić III1 gimn.
                                                              Višnja Sančanin III1 gimn.