Bankarski i ekonomski tehničari se kroz intervju u školi pripremali za zaposlenje

Dana 29.3.2018. godine  u  JU CSŠ „Petak Kočić“ u sklopu nastavnog predmeta Bankarska obuka održan je intervju za prijem u radni odnos za 11 učenika četvrtog razreda bankarskih tehničara. Bankari su nastojali dobiti radno mjesto internet-mobilnog bankarstva, poslova uplate, isplate i rada sa platnim karticama, te kreditnih, mjenjačkih i deviznih poslova u svojim fiktivnim bankama „Balansbank“ i „BTbank“. Ocjenjivanje sposobnosti kandidata vršila je četvoročlana komisija u sastavu: prof. Vesna Sovilj, predmetni profesor, odjeljenski starješina prof. Lela Bakić, prof. računarstva i informatike Nevena Stamenić i prof. demokratije i ljudskih prava Dragica Pezerović.
„U toku čitave školske godine na časovima bankarske obuke pripremali smo se za ovaj intervju i za određeno radno mjesto u našim fiktivnim bankama koje smo osnovali uz veliki trud i napor. Drago mi je što smo u našoj školi imali priliku da se na ovaj način pripremimo za dalje školovanje, te steknemo određeno znanje i iskustvo. Zahvaljujemo se profesorici Vesni Sovilj što nam je mnogo pomogla u ovom projektu“, rekla je učenica iz četvrtog razreda bankarskih tehničara Marijana Stojković.
Za 12 ekonomskih tehničara koji pripadaju drugom dijelu istoga odjeljenja, u sklopu predmeta Praktična nastava intervju je održan 12.4.2018. godine.  Na konkursu su bile istaknute sljedeće službe: nabavka, prodaja, knjigovodstvo, asistent menadžera i marketing. Ocjenjivanje sposobnosti ekonomista vršila je četvoročlana komisija u sastavu: prof. Vesna Sovilj,predmetni profesor, odjeljenski starješina prof. Lela Bakić, prof. fizičkog vaspitanja Luja Jungić i prof. srpskog jezika i književnosti Sanja Stojković.
Učenica iz četvrtog razreda ekonomskih tehničara Nataša Jeličić izjavila je: „Ovaj intervju mi je mnogo pomogao u sticanju iskustva i prakse koja će mi biti korisna u narednom školovanju, izboru buduće profesije i kasnijem zaposlenju“.

Vladana Kragulj, IImtVladana