Još jedna nagrada najboljem odjeljenju

Najbolje odjeljenje u našoj školi u prvom polugodištu ove školske godine je prvi razred ekonomskih tehničara. Oni su nagrađeni odlaskom u Banju Luku, gdje su imali priliku da obiđu Muzej Republike Srpske, tvrđavu „Kastel“, te da pogledaju najnoviji film Emira Kusturice „Na mliječnom putu“.
To nije kraj njihovim nagradama. Ovo odjeljenje je nagrađeno i od Narodne biblioteke Srbac. Naime, Narodna biblioteka je omogućila učenicima ovog odjeljenja besplatno učlanjenje do kraja školske godine. Narodna biblioteka Srbac  raspolaže sa oko 23 hiljade knjiga, a tokom proteklih godina doprinijela je podizanju kulturne svijesti kod svih stanovnika opštine Srbac. U okviru Biblioteke osnovano je i Dječije odjeljenja koje okuplja veliki broj učenika osnovnih škola sa kojima se radi na edukaciji kroz niz kreativnih radionica.
Odjeljenski starješina najboljeg odjeljenja je profesorica srpskog jezika i književnosti Branka Keser, koja je povodom ove nagrade izjavila: „Veoma sam zadovoljna uspjehom i vladanjem učenika i drago mi je da su adekvatno nagrađeni za sve što su postigli. Veoma ih je obradovao nagradni put u Banju Luku, gdje su vidjeli neke od banjalučkih znamenitosti, ali se i družili i bolje upoznali. Smatram da je nagrada koju su dobili od biblioteke veoma značajna i korisna jer će im omogućiti da se približe svijetu knjige i razviju ljubav prema čitanju.“
Kriterijumi za izbor najboljeg odjeljenja bili su: prosječna ocjena, opravdani i neopravdani izostanci, učešće učenika u vannastavnim aktivnostima, vladanje, procenat prolaznosti odjeljenja, učešće odjeljenja u akcijama i napomene u dnevniku.

 

Dragana Đukić, III1 gimn.

za-novinarsku