Srednjoškolcima prikazana predstava „Ah, ti bogovi“

Dana 27. 9. 2019.god. od 12 do 13 časova učenici naše škole u pratnji predmetnih profesora prisustvovali su u Domu kulture izvođenju predstave „Ah, ti bogovi“. Predstavu su odigrali glumci Amaterske pozorišne trupe „Milenijum“ iz Srpca, od kojih su većina učenici naše škole.

Sa mladim srbačkim glumcima radi glumica Narodnog pozorišta RS, Slađana Zrnić, a koordinator pozorišta je Sanela Vidović. Ova pozorišna trupa osnovana je 2006. godine i iza sebe ima brojne uspješne predstave.

U predstavi „Ah, ti bogovi“  na komičan način su  dočarali šta je zajedničko Starim Grcima i današnjim ljudima kada je borba za vlast u pitanju. Osim komičnog, predstava ima i edukativni karakter. Naši učenici su oduševljeni nagradili svoje drugare glumce brojnim aplauzima.

„Veoma mi je drago što sam imao priliku prisustvovati izvođenju predstave koju su pripremili moji drugari, te da ih podržim i na drugačiji način upoznam grčku mitologiju. Predstavu sam već gledao, ali bih je mogao gledati opet i bio bih oduševljen“, rekao je Milan Babić, učenik III1 gimnazije.

Nemanja Kralj, učenik III1 gimnazije, dio je Amaterske pozorišne trupe „Milenijum“ 3 godine. On je predstavljao boga rata, Aresa.

„Ovu predstavu pripremali smo cijelo ljeto. Uložili smo dosta vremena i truda, ali isplatilo se. Iako smo već izvodili predstavu, bilo mi je posebno drago izvoditi je ponovo pred drugarima“, rekao je Nemanja.

Izvori fotografija Panorama photography.

                                                                     Dejana Smiljanić, III1 g