У посјети Хемијској секцији

Прошле седмице наша Новинарска секција је провела један час у посјети Хемијској секцији, при чему смо имали прилику учествовати у извођењу хемијских експеримената.

У разговору са професорицом Слађаном Рачић Малбашић сазнали смо да  ова секција успјешно ради већ шест година и да је интересовање за  њу велико.

Секција увијек броји око десет редовних чланова, а свако ко има жељу посјетити Секцију и укључити се у њен рад, увијек је добродошао.

У нашој посјети Хемијској секцији имали смо прилику разговарати са  професорицом и члановима Секције.

,,Секција постоји већ дужи низ година у нашој школи и веома је успјешна. Атмосфера на часовима је врло пријатна, ученици истовремено раде и забављају се, уживају у новим експериментима“,  изјавила је професорица Слађана.

Чланови Секције су такође изнијели своје утиске.

,,Интересовање за ову секцију сам развио због својих школских пријатеља који су ми споменули да су чланови. Причали су ми о експериментима које раде са професорицом и чинило ми се заиста интересантно, па сам одлучио и сам да се прикључим. Поприлично сам задовољан  експериментима које изводимо, али сматрам да би могли бити бољи и разноврснији када бисмо имали више средстава. Термит је мој омиљени експеримент” , изјавио је Огњен Миљевић, ученик II разреда  гимназије.

Немања Игњатић, ученик II разреда гимназије, изјавио је:

,,Одувијек сам имао интересовања према хемији и хемијским експериментима, тако да када сам чуо да постоји Хемијска секција, одлучио сам да се прикључим. Мој омиљени експеримент је Термит, мада су сви експерименти занимљиви и посебни на свој начин. Што се тиче атмосфере на Секцији, врло је опуштена и мирна, али наравно, понекад напета због реакција неких експеримената.”

Своје задовољство радом Секције изразила је и ученица II разреда гимназије Сара Станић:

,,Хемија као предмет и хемијски експерименти су ми увијек привлачили пажњу, па сам се прикључила овој секцији када сам од друга Немање чула да она постоји. Експерименти које изводимо су увијек различити и занимљиви, а експеримент који бих ја посебно истакла јесте Златна киша.”