У нашој школи обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

У Републици Српској и Републици Србији се 15. септембра обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Овог датума се обиљежава и Пробој солунског фронта.

Поводом тога у нашој школи је приређена изложба, коју су наши ученици припремили уз помоћ професора историје и српског језика. Тема изложбе биле су историјске личности које су допринијеле слободи и јединству српског народа. Кроз фотографије, писане материјале и ликовне радове ученици наше школе били су у могућности да сазнају и науче више о истакнутим историјским личностима.

Професорица историје, Светлана Милошевић одржала је историјски час за ученике III2  разреда гимназије и кроз предавање им указала  на значај обиљежавања овог дана.

,, Драго ми је што сам учествовала у реализацији изложбе у нашој школи поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе. Професорица Светлана Милошевић испричала нам је о најпознатијим личностима Првог свјетског рата, које су обиљежиле српску историју. Ми, младе генерације требамо чувати од заборава тешку али храбру прошлост нашег народа, јер само тако можемо очувати слогу и јединство српског народа’’,  изјавила је Сузана Стојковић.