Ученици машинске школе посјетили ,,Колектор“

Ученици првог разреда мехатроничара и првог разреда техничара ЦНЦ технологија, њих укупно 30, посјетили су 2.6.2023. године предузеће ,,Колектор“ у Црнаји. Обилазак у трајању од три школска часа  организовали су  професори стручних предмета Мирко Татић  и Горан Пашалић у склопу часова практичне наставе. Превоз за ученике обезбиједила је сама школа.
При уласку у ,,Колектор“, као и претходних година, ученици су се прво упознали са директором и машинским инжењерима, који су их повели у обилазак  комплетног процеса производње. Три инжењера су ученицима детаљно објаснила процес производње  у погонима за које су надлежни, а затим је  ученицима у ресторану у оквиру предузећа приказана кратка видео-презентација о свим производним процесима. По завршетку презентације, сви ученици су на поклон добили роковнике, брошуре и огрлице са копчама, те освјежење. Такође су позвани на бициклијаду чији је главни спонзор управо предузеће ,,Колектор“.


,,Ученици су на редовним часовима веома заинтересовани за рад, а одушевљени су посјетом ,,Колектору“. Данас су видјели како се производе трансформатори, сензори, феритна језгра, комутатори, магнети и одашиљачи различитих сигнала, те на које се начине спајају намотаји лемљењем, врше различита мјерења, испитивања произведених елемената и слично“ , изјавио је професор Мирко Татић.
Ово је шеста посјета посјета наших ученика ,,Колектору“ са професором Татићем у посљедњих неколико година. Из ,,Колектора“ су нагласили да су веома задовољни сарадњом са нашом школом, а нарочито  их радује чињеница што су неки од ученика који су претходних година у склопу практичне наставе посјетили предузеће, сада запослени код њих. Руководиоци су се захвалили ученицима јер су били пристојни, заинтересовани за предавање  и што су дошли да обиђу производне погоне.

                                                                                                                     Новинарска секција