Бравари и заваривачи посјетили ,,Колектор“ и Територијалну ватрогасну јединицу Србац

Бравари и заваривачи наше школе посјетили су 30. 11. 2021. године предузеће ,,Колектор“ у Црнаји. Обилазак у трајању од четири школска часа и превоз ученика  организовао је проф. Мирко Татић у склопу часова практичне наставе и наставне области која се односи на мјерне инструменте.


Уласком у ,, Колектор“ ученици су се прво упознали са директором и машинским инжењерима, који су их повели у обилазак  комплетног процеса производње, укључујући и складиштење у магацинима и противпожарну заштиту. Три инжењера су ученицима детаљно објаснила процес производње  у погонима за које су надлежни, а затим је за ученике организован доручак.
,,Ученици су на редовним часовима веома заинтересовани за рад, а одушевљени су посјетом ,,Колектору“. Вјерујем да ће их ова посјета мотивисати да прошире своје знање и интересовање за даљи напредак. Огроман је успјех што су сви ученици из одјељења присуствовали обиласку, јер је ово било веома корисно искуство“, изјавио је професор Мирко Татић.
 Ово је четврта посјета посјета наших ученика ,, Колектору“ са професором Татићем у посљедњих неколико година. Из ,, Колектора“ су нагласили да су веома задовољни сарадњом са нашом школом, а нарочито  их радује чињеница што су неки од ученика који су претходних година у склопу практичне наставе посјетили предузеће, сада запослени код њих.

Бравари и заваривачи су  25. 11. 2021. године са професором Татићем посјетили и Територијалну ватрогасну јединицу Србац, у склопу обраде наставних јединица противпожарне заштите. Том приликом организована је показна вјежба симулације гашења пожара, у којој је сваки ученик имао прилику да гаси пожар апаратима за гашење и користи ватрогасну заштитну опрему.
За ученике овог одјељења одобрене су стипендије Министарства просвјете и културе Републике Српске  у мјесечном износу од 100 КМ. Поред стипендије, за ученике који су путници биће обезбијеђени и трошкови превоза. Право на додјелу стипендије и рефундирање трошкова превоза наши ученици су стекли на основу листе дефицитарних занимања коју је објавила Влада Републике Српске за за школску 2021/2021. годину.

                                                                                             Чланови Новинарске секције